Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Czigelerné Csermák Rita vagyok, a Kőbányi Gyöngyike Óvoda óvodapedagógusa, tehetségkoordinátora és 2013-óta az intézmény zenei tehetséggondozó műhelyének, a Zene Ovinak vezetője. 
Jómagam hét évesen kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenével, mellyel a mai napig szoros kapcsolatot ápolok, hiszen 1998-tól napjainkig tagja vagyok a Szent István Oratórium Kórusnak. 
Az együttesnek köszönhetően rendszeresen állhatok a MÜPA és a Zeneakadémia színpadára, mely a mai napig hatalmas élményekkel szolgál és tölt fel lelkileg. 
A Zene Oviban célom, hogy azok a zenei tehetséget mutató gyermekek, akik bekerülnek, olyan zenei alapokat kapjanak, melyek a későbbiek során segíthetik őket egy esetleges zenei pálya felé. 
Fontosnak, és az alapműveltség részének tartom a zenei alapismeretek elsajátítását, amire az óvodás korú gyermekek különösen fogékonyak. Műhelyünkön játékos módszerekkel sajátíthatják el az egyenletes lüktetés, a ritmusérzék alapjait, tanulhatják meg a szolmizációs hangokat, és ismerkedhetnek meg a kottaírás alapjaival. 
Mindezek közben énekeket és táncos mozgásokat sajátíthatnak el, nem csak a magyar népzene csodálatos hagyományaiból, hanem a világ minden tájáról. Mivel a feladatokhoz fejlett figyelem, koncentráció, és feladatértés szükséges, így a gyermekek többsége nagycsoportosan kerül be a műhelybe. 
 Bár önmagában a műhely nem garantálja, hogy a gyermek a későbbiek során is kiemelten szeretne a zenével foglalkozni, egy biztos, a műhely munkálatokat mindig élvezettel végzik. és alatt...

Kőbányai Gyöngyike Óvoda

Óvodavezető: Mátyusné Szabó Beáta

1101 Budapest, Salgótarjáni út 47.