Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Fejlesztőpedagógiai ellátás

Baranyi-Kármán Éva Zsófia vagyok, 2018 szeptemberétől dolgozom a Kőbányai Gyöngyike Óvoda fejlesztőpedagógusaként.

Elsődleges feladatom a későbbi tanulási nehézségek kialakulásának megelőzése, a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek problémáinak feltárása, részképességeinek fejlesztése.
A gyermekeket saját megszokott környezetükben figyelem meg év elején, és év közben folyamatosan.
Hospitálok a csoportban, megismerem a gyermekeket, figyelembe véve az óvodapedagógusok jelzéseit, megfigyeléseit.
Középső csoport végén (betöltött 5 évesen) felmérem a gyermekek aktuális fejlettségi szintjét MSSST (iskolaérettségi) teszttel, az iskolai életre való felkészítés érdekében. 
 
A megfigyelések és a tesztek alapján egyénre szabottan készítek fejlesztési tervet a gyermekek részére, kiválasztom a megfelelő fejlesztő módszert, egyeztetve az óvodapedagógusokkal és a nevelést segítő egyéb szakemberekkel (logopédus, pszichológus).
 
A fejlesztések attól függően, hogy a gyermek számára melyik a legjobb fejlesztési módszer, egyéni illetve kiscsoportos (3-4 fő) formában történnek.
A foglalkozások időtartama általában 30-35 perc, de ez függ az alkalmazott módszertől, a gyermek fejlesztendő területeitől és terhelhetőségétől.
A legfontosabb mégis a rendszeresség!
 
A tanév végén kontrollvizsgálattal mérem fel a fejlesztés eredményességét, a gyermekek aktuális fejlettségi szintjét. Ezen eredmények birtokában tudom a további fejlesztési terveket összeállítani. 
 
Mindezek mellett, ha szükséges, szakértői vizsgálat iránti kérelem megírásában is részt veszek, fejlesztőpedagógiai vélemények formájában.
 
Az óvodában személyesen minden nap 6:00-14:00 között megtalálható vagyok.
Egyeztetett időpontban, fogadóórák keretében vagy a gyongyikefejleszto@gmail.com e-mail címen a szülők bátran kereshetnek, ha gyermekük haladásával, fejlesztésével kapcsolatban kérdésük merülne fel.

Kőbányai Gyöngyike Óvoda

Óvodavezető: Mátyusné Szabó Beáta

1101 Budapest, Salgótarjáni út 47.